© 2014 Matzy van Harten

Delhi

Het verkeer in Delhi is één grote chaos.

Het verkeer in Delhi is één grote chaos.

Streetlife!

Streetlife!

Chaos! Dat is de enige manier om het verkeer in Delhi te omschrijven. Voetgangers, fietsen, scooters en brommers, personenauto’s, riksja’s en vrachtwagens; alles rijdt op dezelfde weg. Verbazingwekkend gebeuren er weinig ongelukken. Dat heeft vast te maken met het feit dat Indërs gelaten wachten als die ander nèt eerder is met zijn voorwiel, bumper of wat het ook is dat maar uitsteekt. In de autoriksja’s worden de heiligen mee vervoerd. Want een ongelukje kan ook in India in een klein hoekje zitten! Of is het om de bestuurder te herinneren dat hij vanavond nog een offertje moet brengen voor wéér een veilige thuiskomst?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>