© 2014 Matzy van Harten

Panna Mia Baori

Trappenbron

Een Baori is een trappenbron. Deze troffen we even buiten het Amer Fort in de buurt van Jaipur aan.

Een trappenbron bestaat uit vele trappen die steeds dieper de bron inleiden. Afhankelijk van de hoogte van het water in het betreffende seizoen, kunnen de bewoners (een gedeelte van) de trappen afdalen om bij het water te komen. In het droge seizoen moest men soms een behoorlijke afdaling maken om bij het water te komen. Op de foto is duidelijk te zien dat het water op sommige plekken meer of minder lang heeft gestaan en de verf is verdwenen. Wonderlijk!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>